Work

#184 RetroPie multi console emulator

Dit project is gemaakt vanwege een vraag om retro games te spelen met een zo authentiek mogelijke ervaring mogelijk zonder hiervoor een klein fortuin te moeten aan uit geven. Bij nader onderzoek was deze consoles emuleren op een raspberry pi met de RetroPie software de oplossing met de beste balans tussen budget en authenticiteit.

In de eerste stap is er onderzoek gedaan naar welke consoles het beste waren om te emuleren. Hierbij zijn de arcades dan uitgesloten omdat de controllers dat deze gebruiken te niche zijn en andere consoles dan weer uitsluiten. Op nader onderzoek bleek dan weer dat de meeste retro consoles allemaal compleet andere controllers gebruikten. De oplossing die we hiervoor dan gebruikt gevonden hebben is simpelweg 2 USB-A verlengkabels naar de voorkant te laten lopen zodat de gebruiker een vrije keuze heeft naar welke controller hij/zij wilt gebruiken. Dit zorgt ervoor dat elke console kan worden gespeeld met de juiste controller, op de voorwaarde dat je deze kan vinden met een USB aansluiting.

Het eindresultaat van dit project zal ongeveer 250 EURO kosten, wat ook overeenkomt met de minimum prijs van sommige consoles dat je zou kunnen kopen maar dan zonder scherm en spelletjes. 

By Mees De
Belgium

Linked to Project

Work Fans 0

Discussion

No discussion to show